Created by Zoltán
TÉSZ
English
Magyar     |
 
2014-ben a szövetkezet Bemutató Üzem címet nyert el.
A program keretében előadás sorozatot tartottunk. Szóróanyagát letöltheti az alábbi linkeken:
Biomassza, Napenergia, Síkfalmetszés, Mg_gépek
Kötelező éves adatszolgáltatás!!!

Tisztelt termelő tagok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy éves adatszolgáltatási kötelezettségüknek az alábbi nyomtatványon tehetnek eleget.
Amennyiben nincs változás kérem azt is jelezzék.

A mellékelt adatlapokon legyenek szívesek, postán, személyesen vagy e-mailben elküldeni a kért adatokat.
Figyelem kétoldalas dokumentum!
Megkezdődött a Penta Família Szövetkezet jelentős volumenű fejlesztése, a „Gyümölcsvelő előállítását célzó beruházás Nagycserkeszen” című támogatott projekt keretében.
A projekt összköltségvetése 291,47 millió forint, melyhez 50%- ban az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap járul hozzá. (Projekt azonosítószám: 1772966497)
A program keretében biomeggy és egyéb - elsősorban bio - gyümölcsök feldolgozását célzó beruházás valósul meg. Célja a mezőgazdasági termékek értéknövelése, illetve a termékek kedvezőbb értékesítési lehetőségeinek kihasználása a tartósíts révén.
A beruházás magában foglalja egy velőgyártó gépsor beszerzését, 2 db. elektromos üzemű emelőtargoncát, 2 db. szintén elektromos üzemű palettaszállítót, valamint a már meglévő üzemépületre egy 30kW- os napelemes rendszer telepítését.
Az aszeptikus technológiát alkalmazó velőgyártó gépsor kapacitása 3 t/h lesz. Az üzemben felhasználásra kerülő energia lehetőség szerint minél nagyobb részét megújuló energiaforrásból kívánjuk fedezni, ezáltal az energiaköltségek jelentős része megtakarítható lesz.
A projekt várható befejezésének időpontja: 2019.05.30.